середу, 15 лютого 2017 р.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною. Сьогодні в умовах неоголошеної війни з сусідньою країною українські воїни демонструють патріотизм, мужність та відвагу захищаючи територіальну цілісність, вони гідні нащадки своїх дідів та прадідів. Бібліотеки Добропільської міської ЦБС долучилися до відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.
В бібліотеці-філії № 1 учасників бойових дій бібліотекарі привітали на сторінці бібліотечного сайту.
Бібліотека-філія № 2
В бібліотеці-філії №2 до цієї дати презентовано перегляд літератури «Афганістан — то біль і смуток, чиєсь обірване життя», яка розкриває тему війни в Афганістані. 15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, бібліотеку-філію №2 відвідали учні Білозерської вечірньої школи, які переглянули літературу з виставки та прослухали інформацію про події, наслідки та жертв війни в Афганістані. 
До дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав бібліотека – філія № 3 в соціальній мережі на сторінці «Однокласники», презентувала відео кліп пісні 80-90 років про Афганістан, презентуючи кліп бібліотекарі мали за мету нагадати молодому поколінню та користувачам бібліотечної сторінки про вічний живий подвиг воїнів інтернаціоналістів. На абонементі протягом дня велись індивідуальні бесіди з читачами та користувачами бібліотеки бібліотекарі намагалися довести важливість цієї події в сьогоднішніх умовах. Тому що Афганська війна тривала з 25 грудня 1978-го до 15 лютого 1989 року, тобто майже 10 років. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наш співвітчизник, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - також наш співвітчизник. 

Бібліотека-філія № 4
В бібліотеці – філії №4 протягом 10 - 20 лютого діяв тематичний перегляд літератури "Крізь пекло Афганської війни", біля якого періодично, для відвідувачів проводились хвилини мужності "Афганські сторінки хвилюють моє серце» під час яких бібліотекарі розповідали про подвиг і мужність воїнів, тяжкі наслідки війни, про загиблих земляків – біличан.
В дитячій бібліотеці - філії №5 була представлена виставка літератури "Хоробрим серцем присвячується", а також був організований перегляд кліпу-огляду для читачів бібліотеки.
15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в історію як День пам’яті воїнів -інтернаціоналістів, а з 2004 року як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан. Війна у тій далекій країні принесла горе не в одну родину. До цієї дати у читальній залі центральної міської бібліотеки для всіх відвідувачів відкрилася виставка-інсталяція «З полум'я Афганістану». На виставці представлені документальні, художні та ілюстровані видання, що розповідають про важкій афганський період (1979-1989 р. р), про учасників подій: солдатів, офіцерів, а також вірші місцевих поетів: Григорія Заварзіна, Євгена Бахтіна, Світлани Курилюк. Центральна частина виставки - фотографії наших земляків, учасників бойових дій: Куніцина С., Іполітова В., Аскерова Т., Ладченко Я., Горєлова О., Острогляда А., Сушицького В. та ін. За кожним з цих імен стоїть своя історія, свій подвиг.
Афган - наші душі горять.
Афган - там кров наших ребят.
Афган - там долі крутий поворот,
Афган - там життя залишився шматок.

Центральна міська бібліотека
Виставка привертала увагу своїм нестандартним оформленням в формі кух (місцева назва гори), виставочним матеріалом. Біля неї були проведені огляди. Користувачі дізналися про таємниці афганської війни, про засекреченість справжніх документів і ходом бойових дій протягом всієї війни. За відгуками відвідувачів - виставка «З полум'я Афганістану» «справляє величезне враження», «відмінна, цікава, виставка».

Немає коментарів:

Дописати коментар