понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Книги вміють літати. А ви не знали?

"Фантастичні літаючі книги містера Морріса Лессмора" (The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, 2011 р). Зворушлива і щира історія про людину і книги. Цей мультфільм розповідає про дивовижну країну, яку населяють живі книги. Маленькі і великі, молоді і старенькі, веселі і сумні - всі вони хочуть, щоб хто-небудь про них піклувався. І, зрозуміло, щоб їх читали ...

Книги вміють літати. А ви не знали?

     Книги - дивовижні істоти. Вони здатні підняти нас настільки високо, що видно весь світ, і забрати нас туди, де пригоди, чари, інтриги і загадки вже зачекалися. Вони здатні нам дати те, чого нам не вистачає. Вони вчать нас мріяти, любити і жити. Вони можуть стати кращими друзями, які в скрутну хвилину можуть підтримати, дати пораду, розвеселити коли сумно і пояснити, коли ми не праві.
     Якщо книгу не читати, якщо про неї забути, вона це відчуває. Вона припадає пилом і павутиною, сторінки жовтіють і рвуться, обкладинка стає брудною і пошарпаної. Книга, яку забули, може померти. Але якщо про неї згадати, заклеїти і, головне, читати - вона може ожити і показати вам найнеймовірніші речі - захоплюючі, що лякають, змушують плакати і сміятися.
     Вони можуть бути науковими, історичними, фантастичними, художніми, дитячими і дорослими ... А скільки стилів і напрямків! Величезне море, океан книг, які чекають. І головне, кожен може знайти свою книгу.

Я побачила в цьому мультфільмі бібліотекаря - людину, яка любить книги, яка з радістю ділиться своїми знаннями, своїми враженнями з людьми, яка старіє і... перетворюється на книгу. Але життя не зупиняється... йде далі, на місце бібліотекаря приходить новий, не менший любитель книг. Люди не живуть вічно, на відміну від книг! 

Немає коментарів:

Дописати коментар