середу, 15 грудня 2021 р.

Всеукраїнський тиждень права

 На  початку  грудня   проводиться Всеукраїнський тиждень права – щорічна, традиційна акція, що включаючає 10 грудня – День прав людини, який  відзначається в усьому світі.

В бібліотеках громади проведено заходи, спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права  та свободи людини і громадянина. 

Бібліотекарки Центральної міської бібліотеки провели для учнів 4-А класу НВК № 7  гру-мандрівку «Захищаємо права казкових героїв». Це один з перших кроків школярів у країну правових знань.


Для широкого кола користувачів складено і розміщено на сайті бібліотеки онлайн-вікторину «Право мати право», завдяки якій кожний охочий має можливість перевірити свої знання з права.

В Білицькій міській бібліотеці-філії з нагоди Всеукраїнського тижня права оформлена книжкова виставка «Знання законів – знання прав». Головна мета виставки – сприяти формуванню у громадян, передусім у  молоді, правової свідомості та правової культури.


  До Міжнародного дня захисту прав людини в бібліотеці відбувся онлайн-захід «Обережно! Торгівля людьми». До спілкування долучилися дорослі користувачі бібліотеки за допомогою онлайн платформи Zoom. Слухачі отримали багато корисної інформації, про те як не стати жертвами сучасного рабства через обман, чи шляхом примусу та куди звертатися, якщо загрожує небезпека потрапити у ситуацію з торгівлею людьми.

"Ти людина. Значить маєш права" - таку назву має низка віртуальних заходів, Добропільської міської дитячої бібліотеки, які будуть цікавими як для дорослих, так і для дітей. Привертає увагу відвідувачів блогу бібліотеки онлайн-кросворд «Право».

Світлівська сільська бібліотека-філія пропонує користувачам познайомитися з віртуальною книжковою виставкою "Право в нашому житті", яка підкреслює   важливість правової освіти українців та залучення до читання правової літератури.


Немає коментарів:

Дописати коментар