пʼятницю, 15 жовтня 2021 р.

Вітчизну прославляли мужністю

 14 жовтня, на православне свято Покрови Пречистої Богородиці, в Україні відзначається День українського козацтва та День захисників і захисниць України.

В бібліотеках Добропільської МТГ до цієї дати проведено заходи з метою національно-патріотичного виховання.

Оформлено книжкові виставки:



На полицях виставок зібрано багато цікавої інформації про зародження і розвиток козацької культури та роль запорізького козацтва в історії України, а також книги, присвячені нашим землякам, які відстоювали та відстоюють незалежність, свободу, честь, гідність нашої держави.

Напередодні свята до Білицької міської бібліотеки-філії завітали юні читачі взяти участь в грі - вікторині "Нащадки козацької слави". Зацікавили дітей і вікторина «Життя - буття козаків», в якій вони проявили себе як справжні історики, і «Козацькі заповіді», з якими ознайомила їх бібліотекар. Сподобалася присутнім також  гра «Козацький калейдоскоп».

В читальному залі Центральної міської бібліотеки відбувся патріотичний урок "Зростаємо мужніми". На заході були присутні учні НВК № 7. Діти дізнались про історію виникнення свята – Дня захисників і захисниць України, про День козацтва та про козаків в цілому, а також про покровительку козаків - ікону Божої матері Покрови, взяли участь у козацьких розвагах.

Для читачів блогу та сторінок в соціальних мережах працівники  центральної міської бібліотеки пропонують  розв’язати кросворд та відповісти на питання вікторини «Зростаємо мужніми».

В селі Ганнівка до свята клуб та бібліотека  провели  спільний захід "Доки буде Україна - доти будуть козаки". Діти дружно відповідали на запитання вікторини, переглянули фільм про козаків, змагалися у спортивних вправах. На завершення заходу всі скуштували смачний козацький куліш.



Немає коментарів:

Дописати коментар