четвер, 23 січня 2020 р.

Партнерство заради миру

Суверенна, незалежна і стабільна Україна, неухильно віддана демократії і верховенству права, має першорядне значення для євроатлантичної безпеки. «Партнерство заради миру» –  програма практичного двостороннього співробітництва між окремими країнами-партнерами та НАТО, завдяки якій ці країни можуть розвивати відносини з НАТО, самостійно визначаючи власні пріоритети для співробітництва. Україна приєдналася до Програми 8 лютого 1994 року після підписання відповідного рамкового документу. Починаючи із 2014 року співробітництво між Україною і НАТО у низці ключових галузей було активізовано.

В рамках інформаційної підтримки Програми «Партнерство заради миру» в бібліотеках Добропільської міської ЦБС пройшла низка заходів.


В читальній залі Центральної міської бібліотеки до уваги користувачів представлена тематична полиця «Україна — НАТО: особливе партнерство», матеріали якої знайомлять з загальною інформацією про історію, завдання, структуру НАТО, напрями діяльності організації, процеси трансформації та розширення Альянсу, а також партнерство й співпрацю з іншими країнами, зокрема, з Україною.

Працівники бібліотеки-філії №1 експонували виставку-вікторину «Особливе партнерство: Україна – НАТО», мета якої надати та поглибити знання з однієї з найсуперечливіших проблем сьогодення України, яка не сходить нині зі шпальт як вітчизняних так і зарубіжних видань, висвітлюється в  радіоетері, на телебаченні, в мережі Інтернет, тощо.

Білозерська бібліотека-філія №2 запропонувала увазі користувачів експрес-виставку «НАТО як міжнародна організація безпеки і оборони». На виставці представлено видання, що містять загальну інформацію про історію, завдання, структуру НАТО, напрями діяльності організації, процеси трансформації та розширення Альянсу, а також партнерство й співпрацю з іншими країнами, і зокрема з Україною.

В читальному залі бібліотеки-філії №3 експонувалася експрес-виставка «Україна - НАТО». А в бібліотеці-філії №4 оформлено інформаційно-ілюстративну виставку «Україна – НАТО: шлях до співпраці». На виставках були представлені матеріали, які допомогли підвищити обізнаність громадян щодо загальної інформації про Організацію Північноатлантичного договору (НАТО), стратегічної концепції оборони та безпеки членів Організації Північноатлантичного договору, військово-оборонних аспектів співробітництва альянсу НАТО та Європейського Союзу, співробітництва України з НАТО та проблем євроатлантичної інтеграції України.

Розібратися в питанні «Що ми знаємо про співпрацю України з НАТО?» допоміг віртуальний плакат, підготовлений працівниками Дитячої бібліотеки-філії №5, присвячений НАТО та участі ЗС України в заходах Програми «Партнерство заради миру».


Співробітництво України з НАТО як один із напрямів безпекової політики нашої держави спрямований на досягнення високих стандартів країн-членів Альянсу, взаємовигідну практичну взаємодію України з Альянсом у подоланні традиційних та нових викликів і загроз, а також на забезпечення належного місця і впливу України в міжнародній безпековій системі.

Немає коментарів:

Дописати коментар