четвер, 27 червня 2019 р.

Згадуючи тренінг "Бібліотека в пошуку нових ідей"

Вважаєте, що тренінгом вже нікого не здивуєш? А ось і ні. Бібліотекарі можуть дивувати та генерувати нові ідеї (#шалені_бібліотекарки тим паче). Та й сама тема триденного навчання «Бібліотека в пошуку нових ідей», організованого Українською бібліотечною асоціацією в межах програми ООН із відновлення і розбудови миру, вимагала креативу, активності, взаємодії та готовності до спілкування.


Якщо запитаєте: Сподобалось? Надихнуло? З’явилося бажання змінюватись?, то відповідь однозначно буде: ТАК! ТАК! ТАК!


Адже, ми не лише опрацювали питання PR-у, брендінгу, клієнтоорієнтованості, а ще й встигли знайти однодумців серед таких же несамовитих бібліотекарок з Донецької та Луганської областей. З чого почати?

Мабуть з тренерів. Нам дуже пощастило, бо спілкуватись з Ларисою Луговою директоркою Львівської обласної бібліотеки для дітей та віце-президентом Української бібліотечної асоціації (УБА), і Ярославою Сошинською виконавчою директоркою УБА = навчатись, змінюватись, вдосконалюватись. А ще молодою енергією та корисностями нас заряджали тренери Good library Юлія Дубова та Анастасія Літашова.



Працювали дуже багато. Визначалися з місцем бібліотеки в громаді та орієнтованістю на задовільнення потреб клієнтів. З’ясовували що ж таке інклюзивність та як бібліотеки мають працювати в цьому напрямку. Навчались цікаво подавати інформацію в форматі сторітелінгу. Вигадували масштабні заходи та писали до них прес-релізи (про це окрема історія трохи згодом). Заглиблювались в поняття маркетинг, бренд, PR, бо без цих складових про діяльність бібліотек в найближчому часі ніхто і не згадає.


І, звісно, не можна не згадати про Міжнародний книжковий фестиваль Book Space, проведення якого 21-23 червня співпало з нашим тренінгом. Тож вечорами на набережній Дніпра ми насолоджувались пісенною творчістю Сергія Жадана, зустрічались з Іреною Карпою, знайомились з «книжками майбутнього» і просто розчинялись в космічній атмосфері.


Отже, підсумовуючи: є чим ділитися з колегами в нашій Добропільській централізованій бібліотечній системі і є що втілювати в життя!


Тренінг відбувся у межах програми ООН із відновлення і розбудови миру "Громадська безпека та соціальна згуртованість".

Немає коментарів:

Дописати коментар