суботу, 24 листопада 2018 р.

Професійний семінар «Добропільська Центральна міська бібліотека – територія толерантності та соціальної підтримки»

«Добропільська Центральна міська бібліотека – територія толерантності та соціальної підтримки» – за такою темою 21 листопада в читальному залі Центральної міської бібліотеки пройшов професійний семінар для працівників Добропільської ЦБС. 


Бібліотекарі ЦМБ поділились зі своїми колегами досвідом роботи з соціально незахищеними верствами населення – вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації Добропільської міської ради та вихованцями Центру реабілітації дітей з інвалідністю та молоддю з інвалідністю. І хоч досвід не великий, бо саме з цією цільовою аудиторією ми працюємо менше року, проте було чим поділитись з колегами. Адже за період цього року бібліотекарі набули цінний досвід роботи, відкрили для себе особливості роботи з людьми з особливими потребами і вже знають, який підхід необхідно обрати для кожного нового юного друга. 


Працівники бібліотеки на власні очі бачать прогрес для кожного учасника клубу «У колі друзів» і з кожним разом все більше усвідомлюють своє значення у їх житті. Але насправді об’єктивно це можуть оцінити лише спеціалісти, які працюють з цими дітьми та їх батьки. Тому на семінар завітала методист Центру соціально-психологічної реабілітації Тетяна Вікторівна, яка розповіла деякі аспекти своєї роботи та про позитивний вплив діяльності бібліотечних клубів. Також своє бачення висловила мама однієї з учасниць клубу «У колі друзів» Ольга Горецька.


Звісно ж, обмін досвідом з колегами та позитивна оцінка діяльності бібліотекарів слугують лише стимулом для самовдосконалення. А наснаги для роботи завжди надають очі, які чекають кожної зустрічі та нових ідей та серця, що відкриваються для нас кожного разу.









Немає коментарів:

Дописати коментар