середу, 21 листопада 2018 р.

Дені гідності та свободи

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

З нагоди цієї дати в Добропільській міській ЦБС організовано заходи та  виставки. Тематична полиця «Від революції гідності до гідного життя» представлена в Центральній міській бібліотеці. Тут представлені видання, що висвітлюють героїчні події Майдану та патріотизм і мужність воїнів АТО; розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила у душі кожного українця нестримний потяг до свободи та волі, про протистояння на Сході України, про долі звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.
В бібліотеці-філії № 1 представлено тематичну полицю "Гідність не зламати» 

В білозерській бібліотеці-філії № 2 діє інформаційний куточок "У їхніх серцях жила Україна", з найбільш корисною та цікавою інформацією для користувачів бібліотеки.
Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього» – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського відомий, напевно, кожному українцеві. Під таким гаслом у бібліотеці філії 21 листопада пройшла інформаційна година, для маленьких читачів присвячена Дню Гідності та Свободи в Україні. Бібліотекарки нагадали дітям про події тих великих днів, які назавжди змінили історію нашої нації, їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
В бібліотеці-філії № 4 діє тематична книжкова полиця «Ми є народ, якого не здолати!» Представлені книги українських сучасних письменників пропонуються дорослим відвідувачам та юнацтву. Книги документального змісту, художнього на основі реальних фактів не залишать байдужими нікого, хто вболіває за долю своєї країни.



Немає коментарів:

Дописати коментар