четвер, 12 квітня 2018 р.

Студія анімації "Фокус"

Естетичне виховання для сучасної людини має значення не менше, ніж наукова і технічна освіта. Головне - виховати, розвинути такі якості, такі здібності, які дозволять особистості не тільки досягти успіху в будь-якій діяльності, але і бути творцем естетичних цінностей, вміти насолоджуватися красою навколишньої дійсності. 
Мультиплікація - нова форма роботи з дітьми в бібліотеці, яка сприяє розвитку творчості, активного спілкування, зацікавленості до знань та просуванню книги і читання. мультиплікація являє собою складний і багатоструктурний процес, побудований на об'єднанні областей декількох видів діяльності: написання сценарію. виготовлення декорацій, малювання, ліплення фігурок для пластилінової анімації, фотозйомка, робота на комп'ютері і озвучення і монтажу. 
Головна цінність мультиплікації, як виду сучасного мистецтва, полягає, перш за все, в можливості комплексного розвитку дітей: розвиток творчих здібностей, освоєння комп'ютерних технологій, залучення до читання художньої літератури. Участь у створенні мультфільму підвищує самооцінку дитини, викликає відчуття причетності до чогось важливого, цікавого.
11 квітня вихованці Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Добропілля змогли в повній мірі оцінити захоплюючий процес створення мультфільму. Заняття з дітьми проводила Шуман Ольга, яка спочатку прочитала дітям казку, в процесі якої діти грали, уявляючи себе головними героями казки.
Потім діти дізналися про те, що ж таке анімація, яки види її бувають. І найцікавіше їм здалося те, що мультфільми можна знімати самим. Очі засвітилися, їм хотілося якомога скоріше розпочати роботу над власним мультфільмом. Почали складати сценарій, потім змайстрували з підручних засобів майданчик для зйомки. Захоплюючий та найвідповідальніший процес - зйомка. Діти по черзі підходили до камери та натискали на кнопку зйомки, пересували фігурки головних героїв мультфільму. Час промайнув не помітно. Результатом нашого спільного процесу  став невеличкий ролик, який ще буде допрацьовуватися, потрібна ще озвучка, монтаж та оформлення початку та кінця фільму. Попереду ще багато цікавої роботи. Дружній колектив маленьких продюсерів студії анімації "Фокус" домовився продовжити роботу над роликом і результат скоро можна буде побачити а поки що невеличкий фрагмент, того що в нас вийшло "Казка про Настю".

Немає коментарів:

Дописати коментар