вівторок, 24 квітня 2018 р.

28 квітня - Всесвітній день охорони праці


Інформація щодо впровадження системи управління охороною праці в Добропільській міській  Централізованій бібліотечній системі (ЦБС) протягом 2017, I кварталу 2018р.

Загальна кількість працюючих в Добропільській ЦБС становить 36 осіб.
Травм протягом звітного періоду на виробництві з працюючими не було.
75% від загальної кількості працюючих отримують додаткові відпустки за ненормований робочий день, 13% працюючих - додаткові відпустки за особливі умови праці і 10% доплати за роботу з дезінфікуючими засобами.
Оновлено спеціальний одяг для 36 працівників бібліотек.
Наразі всі працівники забезпечені  засобами індивідуального захисту. Придбано 36 шт. респіраторів «Пульс М».


Приміщення бібліотек забезпечені первинними засобами пожежогасіння на 95%, відповідно до норм.  Зарядка вогнегасників проводиться 1 раз на рік в II кварталі.
В приміщеннях всіх бібліотек спосіб повітрообміну природний.
Кожен працівник ознайомлений і забезпечений інструкцією з охорони праці, яка відповідає умовам роботи.
На підприємстві розроблені правила внутрішнього трудового розпорядку, посадові інструкції з відповідним розділом з питань охорони праці.
В рамках роботи бібліотечних закладів з охорони праці, з метою привернення уваги працівників до питань охорони праці, в структурних підрозділах систематично проводяться бесіди, інструктажі. Пропаганда охорони праці передбачає: створення інформаційних куточків; демонстрування плакатів з охорони праці.
 Протягом квітня, до Дня охорони праці в Україні, у бібліотеках ЦБС проходив місячник з питань охорони праці. В рамках цієї роботи проходили заходи щодо розповсюдження позитивного досвіду з охорони праці на підприємствах, надання методичної і практичної допомоги в усуненні недоліків у сфері безпеки, гігієни праці, захисту прав та інтересів працівників. Здійснювалась перевірка стану приміщень.
Кожного місяця, в технічний день проводяться інформаційні години „Попередження травматизму працівників, правила безпечної поведінки на робочому місці”.
Перед початком виконання робіт на висоті понад 1,5 м. було проведено інструктаж.
Найкраща можливість попередити нещасні випадки – це озброїтися необхідними знаннями з питань безпеки життєдіяльності та пам'ятати завжди, що дотримання законодавства у сфері охорони праці стане запорукою збереження найціннішого – людського життя.
 О.В. Ладченко - директор ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар