понеділок, 4 жовтня 2021 р.

Біль нашої пам’яті

 29 вересня в Україні відзначили 80-і роковини початку масових розстрілів у Бабиному Яру. Для всіх свідомих громадян є обов'язок - згадати та вшанувати пам'ять жертв цього злочину нацистського режиму незалежно від їхньої національності, віросповідання чи політичних поглядів - євреїв, ромів, українців, кожного, чий земний шлях обірвався у Бабиному Яру.

До Дня пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру працівники Добропільської міської дитячої бібліотеки підготували віртуальну історичну довідку "Трагедія Бабиного Яру".

У Центральній міській бібліотеці було проведено історичний урок «Біль Бабиного Яру» для учнів 8 класу НВК №4, на якому відвідувачі мали змогу почути про найбільш важливі дати та місця трагедії. А сучасні технології дозволили присутнім поринути в атмосферу далеких подій.

«У Бабинім Яру палають сотні свіч…», під такою назвою відбулась інформаційна година в Білицькій міській бібліотеці-філії  для учнів 10 класу ЗОШ №9.

З читачами Ганнівської сільської бібліотеки-філії проведено годину-реквієм «Трагедія Бабиного Яру - в серці українського народу», під час якої переглянута документальна стрічка "Бабин Яр. Останній свідок".


Темі історії та трагедії Бабиного Яру присвячений відеопоказ "Бабин Яр: ніколи знову", який відбувся у Святогорівській сільській бібліотеці-бібліотеці.

З метою вшанування пам'яті жертв однієї з найстрашніших трагедій  в історії України, у Світлівській сільській бібліотеці-філії для дорослих користувачів проведено годину історичної пам'яті "Трагедія  Бабиного Яру - трагедія українського народу".

     Нинішні покоління мають знати всю правду про одну з найбільших трагедій людства, цінувати мир та усвідомлювати, що життя та злагода між людьми – найвищі цінності на  землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар