субота, 28 серпня 2021 р.

Герої не вмирають…

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата пов'язана з днем найбільших втрат української армії на Донбасі — днем виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Саме у цей час поспіли соняшники, але збирати їх було неможливо, в цих полях тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому соняшник — символ скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

Центральна міська бібліотека долучилась до Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях» - підготувавши майстер-клас з виготовлення соняха з фетру. Зроблені символічні квіти будуть використані під час проведення міського мітингу-реквієму "Життя  за Україну".


Для користувачів блогу та соціальних мереж Добропільська міська дитяча бібліотека-філія підготувала онлайн-презентацію "А десь над соняхами в полі до сонця в небо йшли герої".

До цієї скорботної дати в бібліотеках організовано тематичні полиці "Захисник України — гордість народу" (Світлівська сільська бібліотека-філія), «Пам’ятаємо Героїв!» (Білицька міська бібліотека-філія). До уваги читачів представлені книги, які розповідають про військові події на Сході України, хроніку подій Іловайської трагедії, спогади очевидців.





Немає коментарів:

Дописати коментар