вівторок, 8 вересня 2020 р.

ДЕНЬ ВИЗВОЛЕННЯ ДОНБАСУ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Вересень для всіх жителів Донбасу завжди знаменувався урочистостями з нагоди чергової річниці визволення нашого краю від нацистів, вшануванням ветеранів – фронтовиків, підпільників і партизанів, учасників трудового фронту,  загалом всіх тих, хто бачив і пережив війну, масовими  заходами в пам’ять про тих, чиї імена вибиті на обелісках. Водночас ця дата спонукає нас згадати й про внесок у визволення нашої Батьківщини тих, хто не відзначений нагородами та не увічнений пам’ятниками, хто назавжди залишився невідомим. Про тих, над чиїми останками не звучать салюти і про кого не написані книги. Про тих, про кого нащадки можуть сказати лише одне: «зник безвісти». Таких, на жаль, дуже багато.

Автор фото: А. Лютий

Віддаючи данину поваги тим, хто героїчно боронив свою землю, працівники Добропільської міської ЦБС підготували інформаційні заходи, які були доступні як фізично в читальних залах бібліотек, так й віртуально.

Центральна міська бібліотека запропонувала до уваги користувачів віртуальну виставку «Це нашої історії рядки», на якій представила видання, що висвітлюють події Другої світової війни і, зокрема, історії визволення Донбасу.

Бібліотека-філія №4 презентувала своїм користувачам книжкову виставку «У вогні палала рідна сторона». Бібліотекарі запропонували звернутися до сторінок історії, щоб дізнатися більше про ту перемогу, про героїв-донбасівців, про правду тієї війни. Працівники бібліотеки-філії №4, взявши участь в загальноміських заходах, створили відеохроніку мітингу, на якому мешканці міста вшанували пам'ять тих, хто загинув у роки лихоліття і подякували живим ветеранам.


Бібліотека-філія №5 презентувала підписникам своєї сторінки в Фейсбуці відеонагадування «Книга пам'яті України розповідає».

На жаль, сьогодні  нам також довелося побачити на власні очі, що таке війна. Що таке відчуття болю в душі, коли здригається рідна земля, спалахують домівки та гинуть мирні жителі. Це надзвичайно тяжке випробування. І тепер ми всі до кінця розуміємо значення слова МИР, і якими складними є кроки  до мирних днів та щасливого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар