понеділок, 20 травня 2019 р.

День Європи 2019

Україна – це невід’ємна частина Європи. І саме для того, щоб нагадати всім нам про важливість єднання та порозуміння, кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи.    З метою інформування жителів нашої громади з питань європейської інтеграції, виховання патріотизму бібліотекарі  бібліотеки-філії № 2 створили інформвітрину «День Європи в Україні».
Напередодні свята в читальному залі бібліотеки-філії № 3 для юнацтва була проведена година цікавих повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз», метою якою було розширення знань підлітків про історію створення Європейського Союзу та теперішній геополітичний стан ЄС.  З 15 по 20 травня для шановних читачів в читальному залі бібліотеки експонувалася виставка-досьє «Крокуємо літературною Європою», на якій представлені книжкові видання авторів різних країни Європи, виставка розрахована для широкого кола відвідувачів, та мала за мету познайомити з творчістю європейських письменників в коло яких входять також українські письменники, бо Україна – це Європа.
Відео перегляд «Про Європейський Союз – дітям», організовано в бібліотеці-філії № 4 для дітей молодшого шкільного віку, який розповів їм про об’єднання європейських країн, що дивляться у майбутнє, а також про їх європейські цінності, що забезпечують рівне співдружнє існування різним націям.
Напередодні свята в читальному залі бібліотеки-філії №4 оформлена  книжкова виставка «Євроінтеграція України – шлях у майбутнє», яка  містить матеріали та документи, що  роз’яснюють переваги та особливості країн Європейського Союзу та доводять необхідність євроінтеграції. На виставці презентовані книги, у яких висвітлюються проблеми інтеграції до ЄС, аналізується досвід країн, які пройшли цей шлях, проблеми і набутки України і реалізації стратегічної мети, а також періодичні видання та матеріали Інтернет - ресурсів.
Методико-бібліографічний відділ також долучився до святкування обласного Дня Європи, який відзначався в цьому в місті Бахмут. Наше місто представляло країну Греції, тож  працівниками відділу було виготовлено ляльку грецької богині Феміди, яка демонструвалася на одній з локацій.
В МБВ розроблено віртуальну інтерактивну гру, в яку запропоновано пограти користувачам бібліотек Добропільської міської ЦБС до Дня Європи  та перевірити свої знання про країни ЄС.

Немає коментарів:

Дописати коментар