понеділок, 20 травня 2019 р.

День вишиванки 2019

19 травня Україна святкувала Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігає споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято відзначається щорічно в третій четвер травня.
В цей день працівники бібліотек не просто вдягають національний одяг, а й проводять роз'яснювальну та інформаційну роботу, спрямовану на усвідомлення важливості збереження національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні тощо. 
До Дня вишиванки бібліотекарі Центральної міської бібліотеки м. Добропілля підготували інформаційний дайджест - "Вишиванка - код нації". Не обійшлося в цей день без маленької фотосесії:

16 травня День вишиванки користувачі бібліотеки-філії №1 відсвяткували переглядом цікавого документального фільму "Спадок нації" (автори Леся Воронюк, Олександр Ткачук). Кожен присутній поділився своїми враженнями та емоціями, як від перегляду стрічки так і від невеличної виставки вишитих українських рушників та сорочок. Прекрасний святковий день завершився фотосесією в улюблених вишиваних сорочках. Вишиванка завжди була і залишається українською святинею та оберегом для кожного українця.
З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки бібліотечні працівники бібліотеки-філії№2 провели акцію «Одягнімо вишиту сорочку».
До свята вишиванки працівники бібліотеки-філії № 3 на абонементі підготували книжково-ілюстративну виставку «Україна вишивана», на якій були  представлені книги та журнали з мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту, схеми українських орнаментів, тощо. Біля виставки була оформлена фотозона.
Незвичайний урок «Вишиванка цвіте над Україною» пройшов  у бібліотеці-філії № 4 з учнями  1 класу ЗОШ №10. Діти дізналися про  те, яке символічне значення  як оберіг  мала сорочка не тільки для чоловіків та жінок, але і для дитини при охрещенні.


Немає коментарів:

Дописати коментар