пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

День державного прапору та День Незалежності України


З нагоди Дня державного Прапора України та Дня Незалежності відділ обслуговування користувачів Добропільської центральної міської бібліотеки презентує книжково-патріотичну виставку «Україна – це ми».

23 серпня – День державного Прапора – одного з трьох офіційних державних символів суверенітету держави. Саме 18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим двоколором статус офіційного прапора країни. Прапором, який уособлює самобутність народу, національну єдність та покликаний підносити дух нації у боротьбі за свободу, за власну самостійну державу.Більш детально ознайомитися з історією та трактовкою значення синього та жовтого кольорів допоможуть матеріали книжкової виставки.
24 серпня наша країна святкує День Незалежності. Ця подія є важливою датою для кожного громадянина України. Ми зберігаємо в пам’яті віхи історії, аналізуємо пройдений шлях, боремось і сьогодні за нашу Батьківщину, бо ми – вільні. Представлена на виставці література розкриває особливості становлення державності нашої країни, її історичний шлях до незалежності та суверенітету, економічний та культурний розвиток.

23 серпня до бібліотеки-філії № 2 завітали вихованці гуртка сценічної майстерності "Витівники", Білозерського ОКЦ. День пройшов весело, позитивно та плідно.
Спочатку діти переглянули літературу з книжковой виставки-експозиції "Моя країна. Прекрасна і...".
 Потім, у рамках відкритого мікрофону "Перше наше слово з нами повсякчас. Мати-Україно, ти одна у нас", усі бажаючі читали вірші, виказували побажання на День народження нашій Україні, ділились своїми мріями про те, якою вони бачать свою країну, свою Україну у майбутньому.
 А закінчилося святкування Дня Прапора та Дня Незалежності тим, що усі разом вирушили на селфі-марафон.

22 серпня в читальному залі бібліотеки-філії № 3 "святкова мить" зібрала ветеранів шахтарської праці з нагоди дня Незалежності та професійного свята дня Шахтаря. В проведенні зустрічі допомогла профспілка шахти «Піонер» на чолі з Чумаченко В.М, та Голубом В.І., та головою ветеранів нашого селища Луньовою Л.В. В читальному залі бібліотеці бібліотекарка Крицька І.О. провела огляд літератури, яка була презентована на виставці «Україна наш спільний дім». Виставка проходила під гаслом «Відродили державність, відновили незалежність, захистимо свободу», та мала форму мозаїки, бо складалася з декілька окремих виставок, та відкритих полиць. Під час зустрічі, гості бібліотеки згадували тих, хто присвятив цій нелегкій праці все своє життя, а також вшановували пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність України.

День Незалежності кожного року нагадує не тільки українському народу, але і всьому світу, про існування нашої незалежної, демократичної та унікальної країни. І саме тому працівники бібліотеки-філії № 4 запропонували своїм користувачам відвідати відео – екскурс «Незалежність країни – досягнення мільйонів».


Присутні на заході подивилися відео з мережі Інтернет «Проголошення незалежної України», «Історія Незалежної України», Фотолітопис незалежності України» та ін. пригадали державні та народні символи, обряди та традиції нашої країни. А найголовніше вияснили, що, досягаючи власного успіху в житті, наші громадяни — і дорослі, і юні — тим самим створюють успіх цілої країни, що ми всі є часточками великого народу і цим по-справжньому пишаємось.
Підводячи підсумки проведеного заходу, бібліотекарі, звертаючись до забутого, відкривали історію України, нагадували традиції та культурні надбання, сприяли формуванню у користувачів людської гідності, любові до рідної землі, родини, свого народу.

Не залишилися без святкового настрою й юні читачі дитячої бібліотеки-філії № 5. Для них підготовлено виставку «Україно моя, світанкова!», яка стала гарним початком святкових заходів .




Немає коментарів:

Дописати коментар