вівторок, 20 грудня 2016 р.

День Святого Миколая в бібліотеках Добропільської ЦБС

19 грудня для українських дітлахів особлива дата. В цей день покровитель дітей Святий Миколай приносить дітям подарунки і солодощі в дитячі чобітки. 
Тож на передодні свята Святого Миколая 16 грудня 2016 до Добропільської ЦМБ завітали учні НВК №7 2-А класу на чолі зі своїм класним керівником Басовою Вірою Вікторівною.
«Він із дому в дім іде і гостинці роздає» саме таку назву мала конкурсно-розважальна програма. Своїх маленьких друзів бібліотекарі зустрічали в святково оформленому читальному залі, повітря якого було наповнено веселими нотками. На дітлахів чекала цікава історія про походження свята Святого Миколая також для малят була підготовлена ціла низка веселих конкурсів. Разом з бібліотекарями учні розгадували зимові загадки, грали в хокей, розповідали вірші, по колу пускали чарівну кулю, яка давала їм завдання з якими вони впоралися без вагань. Наприкінці свята за вміння відрізняти добре від поганого, за підготовлені вірші, за активну участь в конкурсах дітлахи отримали солодкі подарунки «від Святого Миколая».


15 грудня бібліотекарі бібліотеки-філії №4 разом з вчителем Гапон Валентиною Дмитрівною та учнями 3-Б класу ЗОШ №10 підготували і провели свято «Миколай іде, чемним дітям подарунки несе»
Серед улюблених зимових свят, є День Святого Миколая. У народі до Святого Миколая ставилися з особливою повагою, тому що він «другий після Бога заступник на землі». Зимовий Миколай здавна вважався покровителем усіх бідних і знедолених. Для чемних діточок він приносив подарунки, а неслухам залишав прута чи різку, щоб слухалися батьків. Також Святий Миколай очікувався звірятами, боронив людей від стихійного лиха, особливо на воді. Про все це дізналися учні на заході. Радо привітали діти у гарно прикрашеній залі Святого Миколая. Вони весело водили хоровод, співали пісень, читали вірші, грали у рухливі ігри. Отримання солодощів стало для дітей одним із радісних моментів за те, що вони мають добрі та чутливі серця, а негарні вчинки вони пообіцяли неодмінно виправити. На теплі спогади школярі подарували Святому Миколаю свої зимові малюнки та гарні побажання всім людям планети: злагоди, добра, миру, любові, здоров’я та щастя.

Працівники Дитячої бібліотеки-філії організували і провели для учнів 2Б класу НВК №7 (класний керівник - Долженко Ю.О.) цікаве дійство "Миколай мандрує". До бібліотеки напередодні завітав Святий Миколай з великим мішком, в якому зібрані чарівні історії про те, як святкують Новий рік в різних країнах світу. Святий Миколай разом з бібліотечними працівниками познайомив дітей з традиціями святкування Нового року в Антарктиді, Австралії, Бразилії, Японії та Китаї, Італії та Африці. 
Разом з тим малеча прийняла участь у веселих іграх та конкурсах: одягали пінгвінчика, бо йому холодно; стрибали, як кенгуру. Була ще гра у пантоміму та кольорова гра, разом з італійською доброю феєю Бефаною відповідали на каверзні питання, радувалися як африканці зустрічі нового року ( хто голосніше вигукне «З новим роком!»). 
А на останок всі отримали солодкі подарунки.



Немає коментарів:

Дописати коментар