понеділок, 18 травня 2020 р.

День Європи в онлайн-форматі

Перше визнання Дня Європи відбулось у Раді Європи у 1964 році. Пізніше Європейський Союз започаткував свій власний Європейський день на відзначення декларації Шумана 1950 року. Рада Європи відзначає це свято 5-го травня, а Європейський Союз – 9-го.  В Україні починаючи з 2003 року День Європи відзначається у третю суботу травня.  У 2020 свято припадає на 16 травня.

Цей день жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. 2020 рік особливий. Його визначено роком Європи в Україні.


В бібліотеках традиційно проходять різноманітні святкові заходи, працюють  Пункти європейської інформації, що були створені за проєктом ВГО Українська бібліотечна асоціація «Все про Європу: читай, слухай дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».

Проте вперше ми відзначали це свято в онлайн-форматі.
Працівники бібліотеки-філії №2 запросили усіх любителів подорожей у віртуальну екскурсію «Магія далеких країн», під час якої кожен охочий в один клік мав змогу опинитись в тій чи іншій країні Європи, помилуватись красою природних пам'яток, познайомитись з традиціями.

Бібліотека-філія №3 запропонувала шанувальникам світової літератури ознайомитись з творами європейських письменників у віртуальній книжковій виставці «Крокуємо літературною Європою».

Працівники бібліотеки-філії №4 підготували для користувачів онлайн-вікторину «Чи знаєш ти Європу?», за допомогою якої кожен відвідувач сайту мав змогу перевірити свої знання.


Юні відвідувачі дитячої бібліотеки-філії №5 з нетерпінням чекають на результати обласного конкурсу «Україна - це Європа». Адже, створювали вони свої шедеври ще до карантину.

Немає коментарів:

Дописати коментар