четвер, 11 квітня 2019 р.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

   11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.  В цей день весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в фашистських концтаборах.    Цю дату згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. Саме 11 квітня 1945 року останній в’язень вийшов з його воріт із сумно відомим написом “Jedem das Seine” – “Кожному своє”.
Книги про концтабори вражають своєю нещадною правдивістю, викликають почуття глибокої поваги до сили людського духу, який не зломили страшні випробування.
На абонементі бібліотеки-філії № 2 презентовано тематичну полицю «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».
До Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських концтаборів  бібліотекарі білицької бібліотеки-філії № 4 організували відео – перегляд «Мільйони голосів злетіли димом в небо…» для широкого кола  своїх відвідувачів. 
Після перегляду відео «Пам’ять не гоїться» відбулося обговорення побаченого та обмін думками щодо подій. 
Метою Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів є збереження історичної пам'яті про трагічні події Другої світової війни, що забрала життя мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та місцях примусового утримування.

Немає коментарів:

Дописати коментар