понеділок, 30 липня 2018 р.

Оріґамі - конструювання з паперу

Цікавим та пізнавальним було засідання клубу "У колі друзів" 28 липня в Центральній міській бібліотеці. Цього разу бібліотекарі підготували для відвідувачів цікавий майстер клас в техніці орігамі.  Коріння виникнення орігамі йде в глибоке минуле і пов'язане з винаходом в Китаї паперу. У 17 столітті секрет виготовлення паперових фігур став відомий в Японії. Паперовими фігурками прикрашали зачіски, використовувалися вони і на святах. У наш час мистецтво орігамі поширилися по всьому світу. Цей вид мистецтва є не тільки захоплюючим способом проведення дозвілля, але і засобом вирішення багатьох навчальних завдань, в тому числі і корекційних. 
Єдиний робочий матеріал в орігамі - це папір. Папір самий доступний матеріал для творчості, а також доведено що ця творчість, яка  в змозі впливати на емоційну середу людини - це особливо важливо для тих, у кого є різні проблеми спілкування, хто сором'язливий або навпаки надмірно агресивний. Орігамі, ідеальна дидактична гра, що розвиває фантазію і винахідливість, логіку і просторове мислення, уяву та інтелект. 
Як завжди друзі приступили з готовністю до роботи. Не одразу було зрозуміло, як складати, що робити, але терпляче та наполегливо всі достойно справилися з поставленою задачею. 
Результатом став яскравий паперовий букет.




Немає коментарів:

Дописати коментар