понеділок, 16 липня 2018 р.

Студія анімації "Фокус"

Метою створення студії анімації "Фокус" в Центральній міській бібліотеці є організація корисного, безкоштовного дозвілля дітей, підлітків, людей з інвалідністю розвиток їх творчих здібностей, комунікативних навичок, залучення до читання. 
На минулому тижні в студії кипіла робота. В середу 11 липня у Всесвітній день шоколаду до бібліотеки завітали наші завсідники з Центру соціальної реабілітації. Бібліотекарі розповіли що це свято виникло у Франції в 1995 році. День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії, інших країнах як всередині Європейського союзу і за його межами.У цей день проводяться різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту.
Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Так само існує гіпотеза, що шоколад володіє «протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. 
З кожною новою зустріччю, бібліотекарі помічають як діти краще починають малювати, розмальовувати, як зростає їх рівень спілкування. І ми дуже радіємо їх успіхам та досягненням.



А суботу 14 липня відбулося чергове засідання клубу "У колі друзів", під час якого друзями було створено відео "Миши в бібліотеці". У відвідувачів клубу "У колі друзів" при ЦМБ дуже різні схильності та таланти. Кирило чудово малює, Катя добре вигадує історії та сценарії для роликів, Євгені буде стільки, скільки треба натискати на кнопку фотоаппарату, Михайло добре ліпить з пластиліну та дуже відповідально ставиться до процесу створення мультфільму, щоб все було за планом та не допускати руки в кадрі). З кожним разом ролики становляться цікавішими.



Наш постійний відвідувач Кирило зробив з пластиліну жабку, а завдяки сучасним можливостям смартфону можно зробити ось таку гіфку 🐸


-0:05

Михайло відвідувач клубу "У колі друзів" цей сюжет придумав і відзняв сам. Це величезний прогрес, хлопець зрозумів основи анімації. Радує також, що по сценарію Михайла в кінці всі помирилися) Отже, все буде добре!



Немає коментарів:

Дописати коментар