неділю, 1 липня 2018 р.

Малюємо в клубі "У колі друзів"

Інвалідність — це соціальне явище, а не захворювання чи вирок. Та й не вимагають інваліди чогось особливого, лише елементарне — можливість жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми. Як доводить світова практика, люди з особливими потребами можуть бути і стають повноцінними членами суспільства, які надихають своїм прикладом багатьох, зокрема й абсолютно здорових людей, запропонований проект дозволить це довести. У всьому світі майже кожна десята людина зазнає тих чи інших обмежень, з них майже 470 млн. людей працездатного віку. Ці дані засвідчують масштабність та глобальний характер проблеми інвалідності. Стандартні правила забезпечення рівних можливостей для інвалідів проголошують, що кожна людина та її потреби важливі для суспільства.
Люди з інвалідністю мають обмежене коло спілкування, в свою чергу ізольованість призводить до того, що серед фізично здорових людей вони відчувають себе не комфортно і не можуть повноцінно адаптуватися в суспільстві та реалізувати себе. Але це не про наших членів клубу "У колі друзів", які щосуботи приходять до бібліотеки отримати нові знання, поспілкуватися, проявити свою творчість
Зустріч в клубі #у_колі_друзів 30 червня не залишила друзів без гарного настрою. Свої творчі здібності вони проявляли за допомогою акварелі. .

Немає коментарів:

Дописати коментар