вівторок, 9 січня 2018 р.

Новоріччя та Різдво по-бібліотечному

Відлунали Новорічні та Різдвяні свята, попереду нас ще чекають традиційні посівання в ніч з 13-го на 14-е січня. Бібліотекарки, як хранительки традицій нашого народу, особливо готуються до цих свят. 
Для мільйонів людей Різдвяні й Новорічні свята — це час, який вони проводять разом із з сім’єю і друзями.
В Центральній міській бібліотеці святкування розпочалося ще 23 грудня, коли в бібліотеці зібралися місцеві майстрині і представили на виставці свої роботи. Але фестиваль не обмежився тільки виставленням рукотворних робіт. Бібліотекарі організували проведення цікавих майстер класів в яких із задоволенням приймали участь і малеча і дорослі. 
Майстер класс по миловарінню
проводить бібліотекар Хоружий Тетяна

Майстер-клас по малюванню новорічної казки
проводить методист ЦБС Черкашина Дар'я
У відділі абонементу для  відвідувачів була представлена розважально-ігрова програма. Кожен з учасників отримав заохочувальний приз та цілу купу позитивних емоцій. 

Особливої уваги заслуговує святкове оформлення бібліотечного простору в бібліотеках.  Для відвідувачів в ЦМБ була підготовлена фото-зона, яка користувалася справжньою популярністю, як і книжкова виставка "Книжки під ялинку", що розташована поруч. 







В читальній залі також радує око святкове оформлення. Кафедра перетворилася на казковий камін, а під ялинкою "співають" пісні герої відомого мультфільму. 
 
Творчість, креатив та фантазію проявили бібліотекарки і при оформленні вікон. В цьому році сніжок нас не привітав зі святами, тому довелося намалювати собі святковий настрій прямо на вікнах.


Для гостей та користувачів Добропільської центральної міської бібліотеки в читальному залі експоновано книжкову виставку-привітання «Зимова круговерть». 
На виставці - привітання представлена література зі святкування новорічних і різдвяних свят українцями. Тут можна знайти цікаві документи про звичаї та традиції українського народу, народні обряди, тексти колядок й щедрівок.
Давні різдвяні традиції відроджуються і сьогодні. У багатьох місцевостях України й родинах урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування і щедрування. Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело, з любов’ю.
"Що робити взимку?" - запитує білозерська бібліотека-філія № 2 і стверджує: "Звичайно, читати. Багато, до речі, помічають за собою, що в холоди їм читається краще. Зима - час тиші. Провести цілий день вдома на самоті, поглядаючи на снігопад за вікном, і читати... А можна прийти в бібліотеку, повільно побродити між стелажами, зупинитися біля виставки, і взяти уподобану книгу"
На абонементі бібліотеки-філії№2 бібліотекарі підготували казково-новорічну книжкову виставку «Чарівниця Зима». При перегляді виставки можна прочитати віршики, казки, оповідання про зиму та зимові свята та насолодитися чудово оформленою господинями ялинкою. Здається над нею працював справжній дизайнер. 





В білицькій бібліотеці-філії № 4 бібліотекарі разом з дітьми почали прикрашати не тільки всі зали, але й імпровізовану ялинку, яка «вдяглась» не тільки в серпантин, іграшки, але і у новорічні прикраси, виготовлені дитячими руками. На дитячому абонементі на відвідувачів очікує тематична книжкова виставка «Сніжний віночок сплітає зима», на якій можна ознайомитись не тільки з книжками та періодичними виданнями про зиму та новорічні свята, але й подивитись малюнки, які залюбки діти подарували бібліотеці!
Кожен рік напередодні новорічних свят в дитячій бібліотеці-філії № 5 відбуваються чудеса. Бібліотека перетворюється на чарівний казковий дім, де живе ялинка та новорічні герої, мерехтять різнокольорові вогні та створюються новорічні прикраси своїми руками.
Дружній творчий колектив не перестає радувати відвідувачів бібліотеки витворами своїх очманілих ручок. 
Зробили підбірку видань на новорічну тематику та прикрасили їх конфеті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар