четвер, 1 липня 2021 р.

Правовий оберіг держави

 Щорічно 28 червня відзначається День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. 

З нагоди цієї дати в бібліотеках оформлено книжково-ілюстративні  виставки:


Представлені на виставках видання, інформаційні та ілюстративні  матеріали знайомлять користувачів з важливими етапами історичного розвитку країни на шляху до становлення України, як конституційної держави. 

До святкування Дня конституції України в Добропільській міській бібліотеці-філії №1 проведено інформаційно-тематичну годину «Вимріяна поколіннями».


З читачами Ганнівської сільської бібліотеки-філії проведено правову бесіду «Мої права та обов'язки в Конституції України». 

В Світлівській сільській бібліотеці-філії відбувся урок державності «Гарант прав і свобод» для читачів-дітей. Однією з частин заходу була вікторина, яка складалася з розділів «Конституція - Основний закон держави», «Спіймай правило!», «Про право на прикладах казкових героїв», «Право - обов'язок». Діти  дізналися багато корисного про державу і право, права і обов'язки громадян, і ці знання стануть у пригоді в подальшому житті.

Для користувачів блогу та соціальних мереж, Білицька  міська бібліотека-філія підготувала онлайн-вікторину «Як добре ти знаєш Конституцію?».

Ознайомившись з виставками, відвідуючи заходи в бібліотеках, користувачі дізнаються про найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення в Україні.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар