пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Бібліотеки співпрацюють з Пенсійним фондом України

Глобалізація та диджиталізація, трансформація й перехід на цифровий спосіб зв’язку. Всі ці поняття іноді вводять мешканців громади в ступор або навіть паніку. Особливо представників старшого покоління, які звикли отримувати будь-яку довідку в паперовому форматі й будь-яку послугу від живої людини. Куди звернутись за допомогою, як зареєструватись в електронній черзі до центру надання адміністративних послуг або лікарні, купити квитки або сплатити рахунки за комунальні послуги онлайн? В умовах карантину ці питання стали ще більш актуальними. В даному контексті бібліотеки відіграють важливу роль у цифровій освіті населення, подоланні цифрової нерівності між поколіннями та  виконують функцію центрів навчання протягом всього життя.

З липня 2020 року відвідувачі добропільських бібліотек мають змогу самостійно або за допомогою бібліотекарів отримати онлайн-послуги на порталі ПФУ. Це стало можливим завдяки співпраці Добропільського об’єднаного управління пенсійного фонду України та Добропільської міської ЦБС.


Ви можете скористатись інструкцією або завітати до бібліотеки та отримати консультацію щодо:

- реєстрації на порталі ПФУ (обов'язково мати Електронний цифровий підпис);
- перегляду анкетних даних та електронної пенсійної справи;
- одержання виписок;
- подання звернень та скарг;
- завантаження скан-копії трудової книжки;
- подання заяви на призначення пенсії;
- запису на прийом в електронну чергу.

Отримати консультацію можна в кожній бібліотеці-філії Добропільської міської централізованої бібліотечної системи з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 16:00 за адресами:

м. Добропілля
- вул. Першотравнева, 121 - Центральна міська бібліотека;
- вул. Першотравнева, 105 - Бібліотека-філія №5;
- просп. Шевченка, 17 - Бібліотека-філія №1;

м. Білицьке
- вул. Праці, 50 - Бібліотека-філія №4;

м. Білозерське
- вул. Шкільна, 72 - Бібліотека-філія №2;

смт Новодонецьке

- вул. Соборна, 8 - Бібліотека-філія №3.


Бібліотекарі готові допомагати мешканцям громади опановувати нові навички й отримувати послуги в зручному форматі! Чекаємо на Вас з дотриманням санітарних норм.

Немає коментарів:

Дописати коментар