пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Шевченківський тиждень

Щовесни, коли тануть сніги, 
і на рясті просяє веселка, 
повні сил і живої снаги 
ми вшануємо пам'ять Шевченка. 

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. 
Щороку на початку березня в бібліотеках Добропільської міської ЦБС відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем. 
6 березня, починаючи з самого ранку, в читальному залі проходив ряд заходів, присвячених творчості та життєвому шляху видатного поета, художника, українського пророка.

«Зоре моя вечірняя» – під такою назвою пройшли заходи для учнів четвертих класів НВК № 7. Бібліотекарі разом з учнями вкотре пригадали біографію поета, завдяки презентації, що була підготована працівниками бібліотеки, діти ознайомились з творчим доробком Шевченка, як художника. Ну і, звісно ж, не обійшлось без декламування віршів Кобзаря. А наостанок дітвора здійснила віртуальну подорож до музею Т.Г. Шевченка, що на Черкащині. 
Задля вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, насправді, сакральної постаті в читальній залі Центральної міської бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Шляхами Кобзаревої долі»
Для всіх категорій читачів в читальному залі бібліотеки-філії №1 протягом березня була експонована виставка-літературний візит «Шевченко - наш. Він для усіх століть...». За допомогою літератури, яка була представлена на виставці, можна було дізнатися про життєвий та творчий шлях нашого славетного земляка Тараса Григоровича Шевченка. 
17 березня в м.Краматорськ відбувся обласний конкурс читців "В сім'ї вольній, новій", в якому учасники читали вірші Великого Кобзаря Т.Г.Шевченка. В цьому конкурсі приймала участь читачка від бібліотеки-філії № 2 Сьох Яна, яка пройшла відбірний етап серед учасників представленими бібліотеками Добропільської міської ЦБС. Яна посіла призове місце і стала Лауреатом ІІІ ступеню.
Дню народженню Кобзаря в бібліотеці-філії № 3 була присвячена літературна вітальня «Доля генія», яка пройшла в селищної Раді ветеранів 6 березня. Зустріч провели разом з профспілкою ш. «Піонер». Метою зустрічі було ознайомити мешканців селища з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, та привітати з міжнародним жіночим днем - віршами поета, тому, що зустріч проходила напередодні свята. З великим задоволенням пенсіонери слухали, як розповідали бібліотекарки про життєвий шлях поета, переглянули презентацію «8 жінок Тараса Шевченко», читали вірші поета, дискутували. 
Цьогоріч працівники бібліотеки-філії № 4 разом з учнями 2-А та 4-Б класу ЗОШ №10 провели голосні читання «Уклін тобі, Кобзарю». Діти читали не тільки твори поета, але і вірші інших авторів про Т.Г.Шевченка. На пам’ять бібліотеці вони залишили малюнки, які зробили власноруч. Працівники бібліотеки в читальному залі оформили книжкову виставку для широкого кола читачів «Шляхами великого Кобзаря».
З 5-го березня на абонементі бібліотеки-філії № 5 було організовано виставку «Ми чуємо, тебе Кобзарю, крізь століття». Підбираючи афоризм до неї, бібліотекарі відчули, як по новому та разом з тим актуально звучать слова великого українського класика. Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає наші серця образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. 


Немає коментарів:

Дописати коментар