четвер, 13 липня 2017 р.

Бібліотечне літо - час творчості та фантазії

Літо для бібліотек – це пора творчості, фантазії, активізації усіх  форм індивідуальної та масової роботи з читачами, можливість ближче пізнати їх. Бібліотеки міста Добропілля надають можливість корисно і приємно провести свій вільний час  в спекотний період не тільки в стінах бібліотеки, а й на свіжому повітрі.
12 липня працівники Центральної міської бібліотеки та Дитячої бібліотеки-філії № 5 з метою популяризації бібліотечних послуг організували цікавий майданчик в центральному міському парку, де роздавали візитівки та листівки, розповідали про послуги бібліотек міста. Адже сучасна бібліотека – це не тільки читання. Бібліотеки націлені довести, що вони цілком відповідають потребам місцевого населення і вимогам сьогодення.
Бібліотеки Добропільської міської ЦБС це – комфортні міста для навчання, вільний простір для спілкування, затишні куточки для відпочинку та територія для реалізації творчого потенціалу. В бібліотеках відбуваються кіноперегляди, гарячі дискусії, зустрічі з цікавими людьми, засідання клубів за інтересами.
В центральній міський бібліотеці розпочав роботу клуб шанувальників настільних ігор «Вчитися граючись», завдяки реалізації проекту в рамках програми Active Citizens Ukraine від Британської Ради при підтримці ГО «Міцна громада»  #activecitizensua  #ngoStrongCommunity.  Фонд ігротеки складається з ігор інтелектуальних, розважальних, активних та неймовірно цікавих: "Квиток на поїзд: Європа", "Колонізатори", "Аліас" для дітей і для дорослих, "Мафія: вся родина", "Авіалінії", "Монополія", "Барселона чи Верона", "Подорож Європою", "Подорож Україною", "Вікторина Україна", шахи, нарди, доміно, шашки. Центральна міська бібліотека та клуб шанувальників настільних ігор "Вчитися граючи" запрошує всіх бажаючих  щоп'ятниці та щосуботи з 12.00 до 16.00 надзвичайно цікаво і з користю провести вільний час.
Відвідувачів бібліотеки на свіжому повітрі захопила гра «Аліас», правила гри дуже прості: потрібно витягти картку і без використання спільнокореневих слів, пояснити, що зображено на картці. Гра розвиває швидкість мислення, інтелект, розширює словарний запас та вдосконалює навички спілкування. Помітно було, що учасники перейнялися азартом, обіцяли обов'язково прийти до бібліотеки, але засмучувалися, що Центральна міська бібліотека розташована дуже далеко і не зручно.
Бібліотекарі планують розширити спектр послуг на свіжому повітрі і надалі здійснювати такі походи до місць нашого міста, де збираються активні та цікаві люди, пропонуючи користувачам пограти в настільні ігри, погортати журнал, почити книгу та поспілкуватися.








Немає коментарів:

Дописати коментар