четвер, 22 червня 2017 р.

22 червня - День скорботи в бібліотеках Добропільської ЦБС

22 червня для багатьох народів світу - страшний, чорний день.
Для українців - це День скорботи та вшанування жертв війни в Україні. По всій країні горять свічки пам'яті, приспущено прапори, правляться поминальні панахиди, згадуються гіркі трагічні дні.
В бібліотеці-філії № 2 з 21 червня в читальній залі  діяла виставка-досье "Завтра була війна". На виставці представлені як фактичні матеріали, так і художні твори про події 22 червня.



З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у Добропільській центральній міській бібліотеці в читальному залі експонувалася виставка-пам’ять «Той червень 41-го…».
Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Тож бібліотекарі не змогли оминути ту болісну втрату українського народу і підібрали на виставку документи, що нагадують про страшні наслідки Другої світової війни.
На виставці представлено чимало цікавих матеріалів: книг, документів про німецько-фашистський окупаційний режим на території України, а також фотоальбом, в якому зберігаються вирізки з газет, фотокартки учасників тієї війни та опис їхнього подвигу, дані про поіменне нагородження «Орденом Слави 3-го ступеня». Сьогодні вже мало залишилося в живих тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу країну. І з кожним роком їх стає все менше і менше.
Вічна пам'ять полеглим на полі бою,
Честь і слава – живим героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар