понеділок, 18 липня 2016 р.

"Рецепт успіху бібліотекаря" - секрети професіоналізму

Гаряча пора року в самому розпалі і 15 липня в Центральній міській бібліотеці зібралися представники бібліотечної професії Добропільської централізованої бібліотечної системи для того щоб поділитися секретами професійного успіху. За традицією  з вступним словом відкрила семінар директор ЦБС Ладченко Олена Віталіївна, побажавши успіхів і плідної праці. Естафету перейняла BiblioWomen - переможниця конкурсу "Кращий бібліотекар року" - Піщенко Наталя Володимирівна. Власне, я не перестаю дивуватися цією жінкою.  Вона презентувала свій досвід роботи і з гумором, і з такою душевною теплотою, що жоден з присутніх не залишився байдужим. Наталя Володимирівна за першим фахом медичний працівник, розповіла нам як прийшла до професії бібліотекаря. Мабуть, це дійсно поклик душі, а працюючи за покликом, все ладиться і вдається. Якщо брати до уваги той факт, що саме бібліотечного досвіду роботи у Наталі менше 5 років, на мою думку вона  досягла великих успіхів в своїй професійній діяльності. Так тримати!

Супрядкіна Ольга Геннадіївна поділилася враженнями про поїздку до Києву та участі в тренінгу щодо організації європунктів в бібліотеці. Ольга Геннадіївна представила також презентацію "Етикет електронного листування", це важлива інформація, яка ніколи не буває зайвою, тому що є дуже актуальною і сучасною.


Людмила Анатоліївна Гловяк, Вікторія Вікторівна Воронцова та Ольга Геннадіївна Супрядкіна підготували для всіх присутніх цікавий перформенс під назвою «Пекельна бібліотека». Бібліотекарі змагалися та сперечалися щодо правильності рецепту успіху сучасного бібліотекаря. В результаті  приготувалося блюдо під назвою «Успіх бібліотекаря», яке прийшлося до смаку своєю досконалістю та довершеністю. Складовими  інгредієнтами цього блюда стали:




Бездоганність
Інтеллект
Безкорисливість
Лідерство
Ініціативність
Оригінальність
Творчість
Енергійність
Компетентність
Активність
Рішучість

Ми - бібліотекарі саме ті люди, які тримаючи марку своєї індивідуальності, тим самим створюємо імідж своєї бібліотеки. Ми – сучасні бібліотекарі зламуємо стереотипи які стосуються бібліотечної праці і вигляду бібліотечного працівника. Основне завдання сучасного бібліотекаря – бути потрібним користувачам дорослим і малим, владі та громаді. Як, не використовуючи великих фінансових затрат, зробити свою бібліотеку цікавішою і привабливішою для користувачів розповіла заступник директора Ірина Олександрівна Козачук у своєму виступі "Маленькі кроки до великих змін".

Після виведення рецепту успіху всім учасникам було запропоноване практичне завдання, яке повинно було з’ясувати наскільки присутні  можуть формувати свої думки і наскільки вони досвідчені  в літературних питаннях. Кожен бібліотекар імпровізував рекламуючи книгу, яка дісталася жеребкуванням.   А також разом  міркували над  тим до якої книги відноситься яка цитата, автор, головний герой. Такі здавалося б прості  вікторини, виявилися цікавими та доречними, бо незважаючи на панування новітніх технологій, справжній бібліотекар все одно  залишає для себе на першому місці – її величність книгу.
Спасибі, пані бібліотекарі відділу обслуговування, за цікавий, змістовний захід. Для мене це був стимулюючий старт для початку трудової діяльності після відпустки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар