понеділок, 7 грудня 2015 р.

7-12 грудня 2015 року - Всеукраїнський тиждень права

Одну з просвітницьких ролей у підвищенні рівня правової освіти населення, створенні належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов'язки відіграють бібліотеки нашого міста. 
Пропоную переглянути презентацію:
Проведення Всеукраїнського тижня права започатковано Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» від 8 грудня 2008 р. № 1149/2008
Цим Указом встановлено започаткувати проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.  Цей день є нагадуванням про те, що кожен політик, державний діяч, державний службовець, виконуючи функції, які покладені на нього суспільством, повинен працювати у першу чергу в ім’я людини.
Сьогодні у суспільстві виникає величезний інтерес до права як механізму безконфліктної реалізації своїх інтересів. Правом урегульовуються складні соціальні відносини, забезпечується сталість суспільного розвитку, виховується нове покоління. Для втілення цього в життя необхідно, аби кожна людина була освічена в праві, щоб кожний не лише знав, але й умів застосовувати правові знання.
Місія «Тижня права» – утвердження поваги до права та довіри до правників як правової традиції в українському суспільстві.
Мета «Тижня права» – проведення загальнонаціонального правового форуму, під егідою якого кожен правник чи правнича інституція робить безпосередній внесок на благо суспільства, його учасників.
Бібліотеки Добропільської міської ЦБС активно долучаються до Всеукраїнських заходів по підвищенню правової освіти населення. В 2015 році в період з 7 по 12 грудня в бібліотеках відбудуться тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру.

- Офіційне відкриття кіноклубу правової просвіти Docudays UA "ГороDOC" при Центральній міській бібліотеці  - 10 грудня
- "Засади Е-урядування" Рекомендаційна тематична полиця ЦМБ 
- "Мої права - моє життя" - тематична виставка БФ № 4
- "Ми обираємо життя" Судове засідання БФ 4
- "Право. Мораль, спільне і відмінне, їх місце в системі правових норм" Година розмови БФ 3 - 9 грудня
- "Казкові правопорушники" Вікторина БФ 2 - 10 грудня
- "Знаємо свої права - виконуємо свої обов'язки" Правознавча година БФ 2 - 12 грудня
- "Закон про мене і мені про закон" Тематична полиця БФ 1
- "Знай свої права та обов'язки" - виставка-роздум БФ №5

Немає коментарів:

Дописати коментар