понеділок, 21 лютого 2022 р.

Герої не вмирають!

20 лютого в Україні  вшановують День пам'яті Героїв Небесної  Сотні.

«Герої не вмирають!» – з цими словами в останню путь проводжали на Майдані Небесну Сотню. Цими словами сьогодні ми вшановуємо пам'ять українців, котрі у найважливіший момент не злякалися і пожертвували собою заради гідного майбутнього держави.

Навіть для дорослої людини тема Майдану досить важка. Розповідати  підліткам про трагічні події ще складніше, адже в цьому віці діти не сприймають лекцій та нотацій. Саме тому працівники Центральної міської бібліотеки використали формат діалогу «Вони помирали, щоб жила Україна». Відновивши хронологію подій від перших мирних днів на Майдані до відкритого протистояння, учні разом з бібліотекарками пригадали Героїв Небесної Сотні родом з Донеччини. Під час спілкування кожен мав змогу висловити власну думку щодо Революції Гідності. Подібні заходи допомагають підліткам усвідомити масштабність трагедії та особисту відповідальність кожного за майбутнє країни.


Юні користувачі Святогорівської сільської бібліотеки традиційно долучились до тихої акції «Ангели пам’яті», яку підтримують тисячі людей в Україні та поза її межами.

Традиційні наочні форми, привернули увагу читачів до художніх та публіцистичних видань, в яких висвітлюються події на Майдані:


Історії звичайних людей та літописи життя героїв майстерно розповіли Марко Рудневич, Люко Дашвар, Борис Гуменюк, Галина Кирпа.

Не залишили поза увагою і віддалених користувачів. Бібліотекарки Білицької міської бібліотеки підготували онлайн-презентацію «В його серці жила Україна», присвячену Володимиру Наумову, нашому землякові загиблому на Майдані. 

Працівники дитячої бібліотеки запропонували увазі користувачів онлайн-довідку «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться, живе...».


Революція Гідності стала переламним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар