пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Шануймо слово Кобзаря!

У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка. 207-й рік минув з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово.

З метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря  і популяризації його літературної та мистецької спадщини в Центральній міській бібліотеці та бібліотеках-філіях відбулась низка заходів.

Оформлено книжкові виставки:

Підвищити ефективність пошуку інформації, розширити коло необхідних матеріалів (тексти, аудіо, відео та ін.) широкому колу користувачів допоможуть: віртуальна книжкова-виставка персоналія "Національний геній і пророк" (Добропільська міська дитяча бібліотека-філія) та презентація «Шевченко –художник слова і пензля» (Добропільська міська бібліотека-філія №1).



З цікавими фактами про життєвий і творчий шлях поета, ознайомили учнів 3 – А класу НВК № 7 бібліотекарки Центральної міської бібліотеки під час  літературного заходу «Світова велич Шевченка».

В Ганнівській сільській бібліотеці відбулись поетичні читання "І лине над землею Шевченкове слово". Учасники заходу прочитали вірші Кобзаря, відповідали на запитання вікторини "Чи знаєте ви Шевченка?».

Корисною і пізновальною для школярів середнього віку виявилася літературна година "Шевченкова криниця", що пройшла в Світлівській сільській бібліотеці. В програму заходу входили: інфомація про маловідомі і цікаві  факти біографії Шевченка, вікторина за творами поета, огляд книжкової виставки "Т.Г . Шевченко: талант і доля". На завершення, як підсумок отриманої інформації, разом з керівником гуртка рукоділля "Чарівниця" Філоновою І.Ю., діти створили лепбук "Тарас Шевченко".

Подією в селі Шевченко стала літературна композиція "Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став" організована  сільською бібліотекою спільно з сільським будинком культури для дорослої аудиторії. Відвідувачі з теплотою згадували своє перше знайомство з творчістю Великого Кобзаря, декламували улюблені вірші, співали  пісні на слова поета. 





Немає коментарів:

Дописати коментар