неділю, 20 вересня 2020 р.

Навчаємось, граємо, досліджуємо

19 вересня бібліотекарки Добропільської міської ЦБС разом з партнерами, друзями та відвідувачами тестували нову бібліотечну послугу «Простір креативного навчання». Розвивати інтерес до навчання та дослідництва  можна в різний спосіб. Ми обрали формат квестів. Розв'язуючи завдання гри, учасники розвивають логічне та критичне мислення, спільно проводять вільний час та навчаються командній роботі.
 
Перший велоквест, що проходив в рамках нової послуги був присвячений Цілям сталого розвитку. Було закодовано 17 міських локацій, які, на нашу думку, пов'язані з глобальним цілям, на кожній станції на учасників чекали завдання і лише правильне їх розв'язування давало підказку куди рухатися далі.
 

У квесті взяли участь три команди які рухались за трьома маршрутами та зібрались всі разом в одній з бібліотек міста і мали змогу обговорити всі Цілі сталого розвитку та  завдання. У вільному спілкуванні учасники здобували знання і навички необхідні для сталого розвитку.
 

Щоб гра була цікавою, змістовною і пізнавальною, бібліотекарі Добропільської централізованої бібліотечної системи й наші партнери ГО 
«Твори Добропілля» провели не один тиждень за розробкою правил, завдань і маршрутів. Маємо намір допрацювати «сценарій» і розробити пішохідний маршрут. Тож, якщо хтось не встиг долучитися до велосипедної прогулянки, не впадайте у відчай, у вас ще буде нагода прогулятись містом та дослідити Цілі сталого розвитку.
 

Маємо ще приємну новину! Нам вдалося придбати додатковий реквізит для організації квестів. Ще більше цікавинок та  головоломок чекають на наших відвідувачів. Слідкуйте за новинами на наших сторінках. Навчатись можна весело і ми це доведемо!
 
Інноваційна послуга розроблена і реалізується Добропільською міською ЦБС в партнерстві з ГО 
«Твори Добропілля» в межах проєкту «Спроможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року», що реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Немає коментарів:

Дописати коментар