понеділок, 1 червня 2020 р.

Свято дитинства

1 червня відзначають Міжнародний день захисту дітей - в Україні святу виповнюється вже 22 роки. А у всьому світі його відзначають вже 61 рік. Це не лише свято для дітей, це й нагадування дорослим про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.


В перший день літа навіть дорослі знаходяться в очікуванні дива. Цього року, здавалось, все було проти: й погода не літня, й настрій карантинний. Та чи можуть такі дрібниці завадити святу дитинства?! «Звісно, ні!» – вирішили бібліотекарки Добропілля й взялися за справу.

Прямий ефір на сторінці Центральної міської бібліотеки в Facebook  з дитячою письменницею Євгенією Пірог став справжнім святом не лише для дітей, а й для їхніх батьків. Хтось вперше зустрівся з казкаркою Джінні, а хтось вже мав нагоду спілкуватись з нею в листопаді минулого року в межах заходів літературно-мистецького-фестивалю «Кальміюс». Авторка розповіла звідки взявся псевдонім, з якої професії вона прийшла в письменництво, чим надихається, над якими творчими проектами працює та запросила дітлахів до участі в літературному конкурсі імені Дмитра Ружевича.


Не залишили без уваги юних користувачів й працівники Білицької бібліотеки-філії №4, підготувавши інтерактивну книжкову виставку «Літо! Книга!Позитив!», яка стала яскравим відкриттям літніх читань «Читай, пізнавай, відпочивай!».

Добропільська дитяча бібліотека-філія № 5 з особливим трепетом готувалась до акції на відкритому повітрі «Книжкова веселка». З дотриманням дистанції й санітарних норм бібліотекарі нагадали дітям, що влітку не варто забувати читати і запропонували спеціально підібрані найцікавіші книжки. Також дітям і батькам було презентовано бібліографічний список літератури для читання на літніх канікулах. А бібліотечний хлопчик Добрик підготував книжковий гороскоп для юних допитників.

Кожен має змогу зробити життя маленьких мешканців нашої планети кращим і безпечнішим. А нагородою буде посмішка та щасливі очі дитини.

Немає коментарів:

Дописати коментар