понеділок, 3 лютого 2020 р.

Калейдоскоп зимових свят

Зима — по-справжньому казковий час. Це час подарунків, сюрпризів, веселощів, коли навколо присутні добро, магія і казка. Взимку що не день – то свято!

Бібліотекарі Центральної міської бібліотеки розпочали 2020 рік, як справжні чарівниці, відвідавши своїх друзів, вихованців «Центру соціально-психологічної реабілітації» з розважальною програмою - «Калейдоскоп зимових свят». Не забули прихопити з собою солодощі та маленькі подаруночки. У різноманітних конкурсах діти доводили своїм суперникам хто кращій, хлопці чи дівчата? Перемогла дружба і кожний отримав не тільки безліч приємних емоцій, а гарний настрій та маленький сюрприз.

4 січня, у затишних, казково-новорічних стінах бібліотеки-філії №2, для вихованців гуртка сценічної майстерності «Витівники» Білозерського ОКЦ, пройшла народознавча година «Зимонько завзята, принеси нам свято!». Діти поринули в цікавий світ традиційних зимових свят: відгадували загадки, переглянули цікаві відео про традиції святкування народних свят зимового календаря, продемонстрували знання приказок та прислів’їв.


Коли за вікном зима, виникає бажання не просто зігрітися біля каміна, а отримати особливе тепло, знайоме з дитинства, коли мама загортала в теплий пледом і розповідала казку. У безтурботному світі ніякі холоди нам були не страшні! Працівники бібліотеки-філії №1 створили атмосферу затишку й чарів біля  книжкової виставки «Новорічний калейдоскоп». Та запросили відвідувачів згадати свою улюблену книжку й зануритись в пригоди улюблених героїв разом з дітьми. А для тих, хто полюбляє власноруч створювати шедеври, 15 січня бібліотекарки провели майстер-клас «Сніжне царство».


18 січня, відсвяткувавши майже усі зимові свята, в стінах бібліотеки-філії №2 зустрілись добрі друзі, учасники літературної студії «Возрождение» на фольклорні посиденьки «Від Миколая до Різдва. Від Різдва до Водохреща». Присутні не лише ділились новинками своєї творчості і улюбленими творами своїх кумирів. Вони брали участь у конкурсах, відповідали на питання вікторини, креативно вітали усіх зі святами, співали різдяно-новорічних пісень, ласували смачною кутею, запиваючи добрим узваром, адже зустріч пройшла у вечір Голодної куті, напередодні свята Водохреща.


Білицька бібліотека-філія №4 продовжили голосні читання за програмою «Нам без книг ніяк не можна». Цього разу бібліотекарі навідалися на гостини до учнів 1 класу ЗОШ №10 .Із задоволенням першокласники подорожували сторінками українських народних казок.


Дитяча бібліотека протягом зимових канікул була місцем зустрічей добропільських дітлахів. 3 січня святкова програма «Зимові викрутаси» зібрала допитливих відвідувачів, які не лише вигадали власну зимову казку, а й зіграли її в ляльковому театрі. Щосереди учасники творчої студії «Фокус» виготовляли різдвяного янгола, майстрували аплікацію 3D «Умка на крижинці»малювали.


Немає коментарів:

Дописати коментар