середу, 5 вересня 2018 р.

"Вікімандри у Добропіллі"


У лютому 2018 року методичний відділ ЦБС взяв участь у проекті «Вікімандри» від ГО «Вікімедіа Україна». В рамках конкурсу методистом ЦБС було створено статтю «Добропілля» із дотриманням вимог конкурсу.
Проект «Вікімандри» орієнтований на туристів та мандрівників. Метою проекту є створення вільного, актуального і достовірного всесвітнього путівника. Сайту наповнений мандрівниками зі всього світу. Формат статей дещо відрізняється від звичних статей віртуальної енциклопедії: інформація подається за певними розділами як рекомендація від особи, яка відвідала те чи інше місце.
Загалом в рамках цієї кампанії тільки в україномовному розділі учасниками було створено 773 статті. У розділі «Донецька область» було створено лише чотири, одна з яких – про Добропілля. Слід зазначити, що призові місця розподілялися серед учасників, а не серед самих статей.  Акаунт методиста отримав досить високу оцінку журі: серед 773 статей та близько 200 учасників він посів 17 місце.



Нагородження відбулося на Вікіконференції у Києві 25 серпня 2018 року. Сувенірна продукція в якості призу була надіслана поштою.




Немає коментарів:

Дописати коментар