понеділок, 4 грудня 2017 р.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. 3 грудня - Міжнародний День людей з інвалідністю.
У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий цій проблемі, сил і здоров’я, засобів і успіху. 
Бібліотека-філія № 4 для своїх найдорожчих відвідувачів до 3 грудня організувала книжкову виставку «Таємниці зеленої аптеки», присвячену лікуванню та попередженню різних хвороб травами.
До Міжнародного дня людей з інвалідністю бібліотекарів бібліотеки – філії №4 Добропільської міської ЦБС запросили до Білицького будинку інтернату для людей похилого віку та інвалідів на святковий концерт. Щорічно працівники БДІ ретельно готуються до цього дня, відбираючи концертні номери та проводячи репетиції зі своїми підопічними. Під час виступів людей з інвалідністю вражаєшся неймовірними стараннями та зусиллями, з якими виступаючі діляться з глядачами! А заводний Юрій Кузьмич у ролі бабусі заслуговує найвищих похвал! Концерт залишив по собі теплі спогади та віру, що у тісній співпраці з БДІ народжується справжнє розуміння значення слова «життя». А подаровані бібліотекарями книги поповнять фонд бібліотеки БДІ. Читайте на здоров’я! 

Виставка творчих робіт «Світ Ваших захоплень» підопічного БДІ та постійного читача бібліотеки Федорова Юрія Кузьмича зупиняє на собі погляд усіх відвідувачів бібліотеки-філії № 4.
Особливо цікавляться роботами школярі, тому що їм незвично дізнаватися, що доросла людина з особливими потребами вміє так гарно у своєму віці малювати.
Бібліотекарі завжди відгукуються на усі пропозиції з боку директора Коцар Катерини Іванівни, зам. директора Глущенко Олени Петрівни, психолога Бойко Анжеліни Олександрівни, організатора Пилипенко Світлани Анатоліївни дозвілля БДІ, спрямовані на проведення пізнавальних, чи тематичних, чи розважальних заходів. У співпраці сила! А нам,звичайним людям, погодьтеся, є про що дізнатися з досвіду людей з інвалідністю. Вони – наші друзі! 

1 грудня, в читальному залі бібліотеки-філії №1 пройшла святкова зустріч людей з обмеженими можливостями, а також членами клубу "Ветеран" «Дивовижні люди, які кожен день здійснювали маленький подвиг». Гості дізналися про життя деяких відомих людей, для яких хвороба не стала перешкодою для досягнення головної цілі в їх житті.

В центральній міській бібліотеці напередодні Всесвітнього Дня інвалідів відбулася зустріч-діалог «Сила добра живе в наших серцях» людей з вадами зору - членів товариства УТОС, яким вже багато років керує Дзюба В.Є. Цього разу на зустріч були запрошені слабозорі люди, які раніше не перебували на обліку в Добропільському товаристві сліпих. Валерій Євгенійович розповів про проблеми інвалідів в  Україні, про ліквідацію пільг, а також про Статут УТОС, правила і умови фонду незалежності товариства. Закликав зберегти УТОС як соціальну одиницю, де існує процес спілкування і допомоги один одному, а також запевнив що всі члени знаходяться під його захистом. Відбулася посвята в члени УТОС нових членів спілки. Працівники бібліотеки привітали всіх присутніх з Днем інвалідів, привели багато прикладів, коли люди з обмеженими можливостями не просто виживали, а ставали всесвітньо відомими, завдяки своїй мужності, завзятості і наполегливості та побажали присутнім, щоб кожен день давав нові сили, і натхнення, щастя і турботу оточуючих. Зустріч пройшла в атмосфері уваги і зацікавленості.

Немає коментарів:

Дописати коментар