понеділок, 26 квітня 2021 р.

Бібліотека – простір креативного навчання

Навчатися можна цікаво, весело та креативно, і бібліотекарі докладають чимало зусиль, щоб спілкування читача з книгою було незабутнім.

Інтерактивний контент все сильніше укріплюється у повсякденному житті, навіть найменші діти вже не випускають гаджетів з рук і не уявляють свого життя без них. Можна нескінченно довго нарікати на диджиталізацію суспільства, а можна сучасні технології застосувати на свою користь.

Думка про те, що прогресивні технології  необхідно використовувати в процесі навчання міцно засіла в головах бібліотекарів. Так з’явилася ідея про створення на базі бібліотеки простору креативного навчання.

Наша цільова аудиторія – це діти й підлітки в тому числі особи з інвалідністю, вихованці реабілітаційного центру, які вже за 3 роки плідної співпраці стали постійними відвідувачами бібліотеки та учасниками заходів.

Через навчання і спілкування  користувачі бібліотеки навчаються взаємодіяти один з одним, змішані групи дозволяють покращити процес соціалізації. Технологічні новинки дають можливість поєднати традиційні технології з новітніми, привернути увагу до дитячого читання, використовуючи доповнену віртуальну реальність, надають можливість кожному власноруч спробувати, як працюють новітні прилади, електронні сервіси.

Для наших найменших учасників пропонуємо живу українську та англійську абетку та колекцію казок, в яких сторінки «оживають» – рухаються та розмовляють. Разом з книгою діти зроблять перші спроби у читанні та запам'ятовуванні текстів.

Для старших відвідувачів – колекція пізнавальних енциклопедій з доповненою реальністю. На підлітків чекають знайомства з таємницями космосу, дослідження тіла людини, подорожі  у дивовижний світ океану та тварин.

Ще одним дивовижним відкриттям бібліотечного простору креативного навчання стане чарівний глобус, що дозволить нашим відвідувачам подорожувати в далекі місця не виходячи з бібліотеки! Під час подорожей можна дізнаватися про тварин, архітектурні пам’ятки, кулінарну майстерність, винаходи та культури різних країн. Ігри, вікторини, цікаві факти у додатку розраховані на різні вікові категорії, тож нудно не буде нікому.

Розвинути творчі та комунікативні здібності, поринути у світ фантазій нашим відвідувачам допоможуть 3D-ручки. Це сучасний пристрій, якій дозволяє власними руками створювати об’ємні фігури.

Придбання інтерактивного реквізиту для навчання стало можливим завдяки фінансовій підтримці від Британської ради.

Нові книги та гаджети чекають своїх користувачів у Центральній міській бібліотеці та Дитячій бібліотеці-філії м.Добропілля, Білицькій міській бібліотеці-філії.

Через карантинні обмеження ми не можемо запросити всіх разом на інтерактивні уроки, але ми продовжуємо індивідуальні заняття та консультації. Тож чекаємо вас, дорогі користувачі, на знайомство з новими книгами, що оживають!

Проект реалізовується в рамках програми Active Citizens Ukraine від Британської Ради при підтримці ГО «ДЦМ Добро».

#britishcouncil  #activecitizensua #dobrolibrary #бібліотеки_Добропілля  #ДЦМ_ДОБРО 

Немає коментарів:

Дописати коментар