вівторок, 21 березня 2017 р.

Особливий - не значить гірший

Найбільша небезпека для людей з особливими потребами - не проблеми зі здоров’ям, а наше з вами ставлення до них.
Сьогодні 21 березня в Центральній бібліотеці м. Добропілля  працівники  закладів культури та небайдужі жителі міста переглянули фільм з колекції  DOCUDAYS UA «Пощо, маловірна?!». Вибір фільму не випадковий, адже саме сьогодні  у всьому світі відзначають День людей з СД.  Нерідко людей з обмеженнями не приймають у суспільстві, навіть якщо ми не демонструємо  відкритої агресії по відношенню до них, то намагаємось уникати,  не помічати. 
Метою зустрічі було привернення уваги суспільства до людей з особливими потребами. На сьогодні актуальним  залишається питання соціальної адаптації дітей з Синдромом Дауна,  їх  подальшого існування у соціумі. Вирішення цих та інших питань  не можливе без підтримки держави, але кожен з нас, в силу своєї людяності, може підтримати цих особливий людей.
Під час обговорення фільму працівники Центральної бібліотеки поділились досвідом роботи у цьому напрямку. На передодні вихованці реабілітаційного центру м. Добропілля разом з психологами, волонтерами та іншими відвідувачами бібліотеки створювали анімаційні фільми головним героями яких стали символи непарних хромосом – шкарпетки.





Немає коментарів:

Дописати коментар