середу, 25 січня 2017 р.

Семінар для бібліотечних працівників "Прозора бібліотека"


 
25 січня 2017 року на базі Добропільської ЦМБ дуже насичено, змістовно та цікаво пройшов семінар "Прозора бібліотека" розрахований на бібліотечних працівників Добропільської міської централізованої бібліотечної системи. Зав. МБВ ЦБС - Шуман О.В. виступила з аналізом звітів, планів та статистичних даних бібліотек: "Бібліотеки Добропільської ЦБС: вчора, сьогодні, завтра". Бібліотечна статистика - це особливий і важливий інструмент в бібліотечній роботі, який  мовою цифр відображає все життя бібліотеки. Розглянувши наведені діаграми, бібліотекарі зрозуміли на які напрямки роботи потрібно звернути особливу увагу та де потрібно активізувати свої сили. Продовжила виступ Ладченко О.В. - директор Добропільської міської ЦБС. Олена Віталіївна звернула увагу на актуальність питання щодо збереження  бібліотечних фондів, проаналізувала стан поповнення бібліотечних фондів, та технічне оснащення бібліотек. 
Інформаційно-бібліографічний тренінг для присутніх спеціалістів бібліотечної справи провела Хоружий Т.М., яка представила до уваги електронний варіант обліку простих і складних довідок, розповіла про новий ДСТУ 2016 року. На практиці розбиралися з питанням бібліографічного інформування індивідуальних та колективних абонентів. 
Заступник директора Козачук І.О. повідомила  про початок міського конкурсу веб-сайтів серед бібліотек системи та роз'яснила важливість відображення тематичних напрямків роботи.
Підводячи підсумки, бібліотекарі ще раз переконалися, що професійне спілкування необхідне, поділилися планами на майбутнє, обговорили актуальні проблемні питання в бібліотечній справі в масштабах Добропільської міської ЦБС.

Немає коментарів:

Дописати коментар