середу, 28 вересня 2016 р.

Хмари тегів (слів)

Останнім часом новомодним способом донесення інформації стала хмара слів. Популярність кольорових хмар зі слів обумовлена тим, що вони приковують погляд до об'єкта і змушують зосередиться на матеріалі. Хмара містить в собі інформацію як візуальну (наприклад, форма хмари), і так смислове навантаження - сам текст. Хмара слів краще запам'ятовується та викликає асоціативне мислення. 
В бібліотечній практиці простір для використання хмар слів необмежений. Вони можуть стати у нагоді про оформленні виставки, стендів, бібліотечних плакатів чи реклами. Зображення хмари слів може бути використане на візитівці бібліотеки. Футболки з словесними хмарами ще довго залишаться в тренді. Використання словесних хмарок обмежується тільки фантазією. Уявіть який чудовий можна зробити персональний подарунок з таким написом (на чашці, на обкладинці телефону, на рамці для фото).
Он-лайн сервісів для створення хмар слів дуже багато в мережі Інтернет. Спробувавши декілька, найбільше мені сподобався сервіс Tagul. Шкода, що не всі шрифти можна задіяти, але в ньому найбільш функцій, за допомогою яких можна створювати хмару, яка буде мати різну форму і кольорове рішення. Кожне слово хмари може являти собою гіперпосилання для пошуку в Google. Для початку роботи необхідно зареєструватися або використовувати аккаунт соціальних мереж. Сервіс підтримує кирилицю.
Створеною роботою можна поділитися з використанням посилання. Можна отримати код для вбудовування хмари на сторінки сайтів, блогів. Можна зберегти робот або просто роздрукувати на папері.
Ось що вийшло в мене:
















Немає коментарів:

Дописати коментар